Csoportos Mini Yucatan körút

Csoportos Mini Yucatan kaland, nyaralással Playa del Carmen meseszép partján!

Mexikó: Kis csoportos Mini Yucatan körút, nyaralással Playa del Carmen csodás partján

(Időpont: 2022.10.22 – 2022.11.02-ig)

Bővebb információkért kattints a megfelelő menüpontra, vagy az ajánlatkérésre alább:

Program

1. nap – (2022. október 22.): CANCUN ÉRKEZÉS

Európai indulásunk napján érkezünk Cancun nemzetközi repülőterére, ahol már várnak Bennünket és privát transzferrel utazunk a körutazásunk első állomására Valladolid kisvárosba (kb 2 óra utazás).

(szállás: hotel, Valladolid, ellátás: nincs)

2. nap (2022. október 23.): VALLADOLID – EK BALAM MAJA ROMVÁROS – CENOTE

Reggeli után ellátogatunk egy helyi piacra, majd egy izgalmas időutazásra indulunk. Bebarangoljuk a buja dzsungel ölelésében megbújó ókori maja város, Ek Balam romjait. A város – nevének jelentése a maja nyelvben fekete jaguár – a Maja Birodalom kulturális központjaként tündökölt Kr. u. 700 és 1000 közötti időszakban. Megmásszuk a főtemplom hatalmas lépcsőfokait, ahonnan fantasztikus kilátásban lesz részünk.

Napunk második felében ellátogatunk egy cenotebe, melyek a Yucatan félsziget különleges természeti képződményei. Ezek a barlangi tavak a földfelszín alatti vízkészletekkel összeköttetésben álló mészkő alapkőzet beomlásával jöttek létre, van amelyik föld alatti barlangrendszerrel kapcsolódik össze. Az ókori maják általában vízellátáshoz, esetenként pedig áldozati felajánlás helyszíneként használták. A földfelszín alatt megbújó barlangi tavak világa varázslatos: kristálytiszta, türkíz színű víz és a különböző formájú cseppkövek látványa ámulatba ejtő.

A dzsungelben egy helyi étkezdében megebédelünk majd visszautazunk szállásunkra.

Majd visszautazunk Vallaodild-ba és egy kellemes városnézésre indulunk a rendkívül bájos, gyarmati kisvárosban.  Ellátogatunk a kolostorba és sétálunk a színesre festett koloniális házakkal tarkított utcákban.

(szállás: hotel, Valladolid, ellátás: reggeli)

3. nap –(2022. október 24.): RIO LAGARTOS CSÓNAK KALAND – PINK TAVAK – MERIDA

Reggeli után útrakelünk csomagjainkkal és a Las Coloradas varázslatos világába látogatunk. Kb 2 óra utazással érkezünk meg, majd csónakba pattanunk és egy izgalmas kalandra indulunk a Rio Lagartos biorezervátum részét képező védett mocsárvilágba, mely pink flamingók, krokodilok, tengeri teknősök, jaguárok és különböző vizi madárfajok otthona, méltán került fel az UNESCO Világörökség listájára. Lehetőségünk lesz egészen közelről megismerkedni a pelikánokkal, akik a friss hal falatokért még a csónakunkba is beülnek. Garantáltan életreszóló élményben lesz részünk.

Csónak kalandunk után fotómegálló a pink színű tavaknál, melyekben olyan extrém magas a sótartalom, hogy csak egy különleges baktérium képes benne megélni. A só mennyiségétől függően barnás, sárgás, narancsos és pink színekben pompáznak a lagunák. Minél magasabb a só mennyisége, annál pinkebb a víz színe. Ez a vidék tulajdonképpen egy hatalmas sólepárló hely. A só már több ezer évvel ezelőtt fontos szerepet töltött be az itt élt maja törzsek életében. Ma a rezervátum mellett található Mexikó egyik legnagyobb sólepárlója is.

Izgalmas kalandjaink után Merida felé vesszük az irányt (kb 2,5-3 óra utazás)

(szállás: hotel, Merida, ellátás: reggeli)

4. nap –(2022. október 25.): PIACLÁTOGATÁS – YAXCOPOIL HACIENDA – UXMAL

Mai napunkat egy helyi piacon kezdjük. Itt aztán minden van: friss gyümölcsök, chili kínálat, húsok, virágok, csokoládé, ruházati termékek. Bepillanthatunk a reggeli forgatagba, izgalmas élmény.

Majd a Yucatan félsziget egyik legfontosabb birtokaként számontartott, 17. században épült, Yaxcopoil haciendara látogatunk (kb 30 perc autos utazás), mely egykoron 22 hektáros területen élte fénykorát, egy tipikus gyarmati épület és birtok. Eredetileg szarvasmarha tanyaként üzemelt, később pedig szizál (henequen agave) ültetvényként működött. A Yucatan félsziget egyik legszebb épületeként számon tartott hacienda történelmileg is kiemelkedő szerepet tölt be, hiszen a Yucatan-félsziget három nagy korszakának történetét képviseli: a kolumbus előtti időszakot, a spanyol gyarmati időszakot és a szizál termesztés virágzó éveit a 19. század végétől a 20. század elejéig. A hacienda egy letűnt korszak gazdagságát, pompáját mutatja meg. Láthatjuk az eredeti bútorokkal és dekorációkkal berendezett társalgó helyiséget, csillárokat, olajfestményeket, szobákat, sőt a kertben még az egykoron működő vasúti sín egy részét is, illetve bepillanthatunk a gépházba is, ahol egy 100 lóerős német dízelmotorral működtetett gépen dolgozták fel az agavét és köteleket, rostokat állítottak elő belőle.

Izgalmas napunk utolsó állomása Uxmal (kb 1 óra utazás), mely i. sz. 800-1000 között egy kulturálisan virágzó maja város volt. Meglátogatjuk a maja puuc építészet remekművének legkülönlegesebb részeit, mint a Varázsló Piramisa, a Kormányzó Palotája, a Galambdúc és az Apácazárda.

(szállás: hotel, Merida, ellátás: reggeli)

5. nap (2022. október 26.): SZIZÁL FELDOLGOZÓ ÜZEM – IZAMALA SÁRGA VÁROS – CHICHEN ITZA MAJA ROMVÁROS

Kicsekkolunk szállásunkról és csomagjainkkal együtt útra kelünk.

Látogatást teszünk egy szizál feldolgozó farmon. A szizál vagy más néven szizál agavé egy ún. rostnövény, ugyanis a merev, kard-formájú leveleiben a levélerek mentén rendkívül erős, kemény és nyújtható rostok találhatók. Különböző köteleket, zsinegeket, pokrócokat, lábtörlőket készítenek belőle, sőt a legjobb minőségű darts táblákat is szizálból készítik. Az 1500-as években a mexikói Merida város a világ 70%-át látta el a szizálból készített nagyon erős hajókötelekkel, ennek köszönhette gazdagságát.

Következő állomásunk a Sárga Város becenévvel illetett  varázslatos Izamal. A 16. században alapított gyarmati kisváros egy valóságos fotós Paradicsom, ahol minden épület (még a sírhelyek is) sárgára van festve, helyenként fehér stukkókkal díszítve, mely rendkívül elegáns összképet nyújt. A város helyén a Maja Birodalom idején nagyon sok piramis állt. A maják egyik legfontosabb és legrégebbi városában szinte megállt az idő. Tökéletesen keveredik benne a spanyolok érkezése előtti múlt és a gyarmati időszak bájának stílusa. Itt sétálni olyan érzés mintha visszarepülnénk az időben.

Napunk utolsó állomása Chichen Itza maja romvárosa, mely a világ 7 új csodájának egyike, az UNESCO Világörökség része, a maja és a tolték kultúra keveredésének legszebb példája. Egy 2-3 órás barangolás keretében meglátogatjuk a Kukulkan isten tiszteletére épített lépcsős piramist, az obszervatóriumot, a Harcosok Templomát és sok més izgalmas épületet. Az ódon építmények között sétálva vezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről.

Majd Playa del Carmen csodás óceánpartja felé vesszük az irányt (kb 2,5-3 óra utazás).

(szállás: hotel, Playa del Carmen, ellátás: vacsora)

6-10. nap –napok (2022. október 27-31.): PLAYA DEL CARMEN

Napjainkat szabadon tölthetjük.

(szállás: hotel, Playa del Carmen, ellátás: all-inclusive)

11. nap –(2022. november 1.): PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – HAZAUTAZÁS

Ár

Részvételi díj: 1.089.000HUF/fő
Minimum létszám: 15fő

Az ár tartalmazza:

  • Repülőtéri transzfereket a csoporttal való együtt érkezés esetén
  • Repülőjegy Budapest-Cancun-Budapest 1 amszterdami átszállással oda/vissza, minden illetékkel és feladott csomaggal, valamit kézipoggyásszal együtt
  • 10 éjszakaszállást ellátással. Utóbbi az alábbiak szerint: körút során a reggeliket, Playa del Carmen-ben all inclusive
  • A privát Mini Yucatan-félsziget körutazást a részletes leírás szerinti tartalommal: belépőket, közlekedést privát kisbusszal, magyar nyelvű túravezetést a körutazás alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • A programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • Az útlemondási biztosítást
  • A betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Szállás

Valladolid: 2 éjszaka szállás az Óvárosban egy 4* hotelben, 2 ágyas szobákban

Mérida: 2 éjszaka szállás az Óvárosban egy 4* hotelben, 2 ágyas szobákban

Playa del Carmen: 6 éjszaka szállás a választott óceánparti 5* hotelben (IberoStar Tucan), 2 ágyas szobákban

Hasznos információk

Beutazási szabályok, vízum:

  • magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Mexikóba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie

(a beutazási szabályok folyamatosan frissülnek, a jelenleg aktuálist szerepeltetjük itt)

COVID19-re vonatkozó beutazási szabályok

  • COVID19 teszt és oltottsági kötelezettség nélkül lehet beutazni az országba
  • nincs karanténkötelezettség

Baleset- és poggyászbiztosítás

  • Kérje biztosításra vonatkozú ajánlatunkat kollégáinktól

Részvételi feltételek

Fizetési feltételek:

Részvételi díj:

  • előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40%-a
  • hátralék: az utazás megkezdése előtt 35 nappal fizetendő, a részvételi díj 60%

Útlemondási feltételek:

Részvételi díjra vonatkozóan:

  • Amennyiben az Utas az utazás megkezdése előtt 60 napon belül áll el, az alábbi mértékű költségeket kell megfizetnie az Utazásszervező részére:
    • az indulás előtt 60-36. nap között 20% kötbér
    • a 35-16. napok között 40%
    • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a befizetett díj 100%-a

Szervezés

  • Az utazás megszervezése helyi partner iroda közreműködésével zajlik
  • A Mini Yucatan körút teljes időtartama alatt egy jól képzett, magyarul, angolul és spanyolul beszélő helyi idegenvezető áll a rendelkezésedre

Kötelező és javasolt oltások, ajánlott gyógyszerek

  • Mexikóba utazáshoz nincs kötelező (nemzetközi oltási igazolvánnyal igazoltan) oltás
  • Csomagodban alapvető gyógyszerek szerepeljenek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • Ne feledd a szúnyogriasztó-sprayt és naptejet!

Valuta, költőpénz

  • Mexikó hivatalos pénzeszköze a mexikói peso, melyet bankban, pénzváltóban tudtok váltani
  • Javasolt külföldi valuta: az amerikai dollár (USD) vagy euró (EUR)
  • Mennyi költőpénzzel számolj?
    • Utazásunk programja nagyon tartalmas, csak az igény szerinti plusz étkezésekre, italfogyasztásra és a szuvenírre költött összeggel kalkulálj
Ajánlatot kérek