Ras Al Khaimah

Az Emirátusok Riviérája

A Dubai-tól 115 km-re, kb 1,5 órás autóútra fekvő Ras Al Khaimah (RAK) városa, az azonos nevű emirség fővárosa. Meghatározó jellegzetességei a nyugati peremén végig húzódó homokos tengerpart, a mesterségesen kialakított Marjan sziget, a város keleti oldalát övező Hajar hegység és a belváros közepén húzódó öböl.

Programlehetőségek

Ez a terület az ország lakosainak közkedvelt nyaralóhelye, ezért számos programlehetőség található mind a városban, mind a környező területen.

Hajar hegység

Az 1,934 méter magas Hajar hegység az extrém programok és a felejthetetelen élmények tárháza. A várostól 1 óra autózással elérhető Jebel Jais csúcs ad helyet számos adrenalin növelő tevékenységnek

Jais Flight – “Adrenalin Bomba” – A világ leghosszabb kötélpályája

A Jebel Jais csúcsról indunló Jais Flight egy 2,83 km hosszú kötélpály, amin a 150 km/h sebességet is elérjük a közel 3 perces csúszásidő alatt.

Jais Sledder – Bobpálya

A Jais Sledder bobpálya a Hajar hegység egy lankásabb területén található. A pálya 1,84 km hosszú és akár 40 km/h sebességre is fel lehet gyorsulni a kétszemélyes bobokkal. A káprázatos panoráma és a sebesség párosa egyeülálló progmralehetőség a hegy kínálatában.

1484 by Puro – Étterem a hegyekben

A 1484 by Puro az Emirátusok legmagasabban található étterme. Panoráma ablakain lélegzetelállító látvány tárul a látogatók elé. Az éttrem kínálatában számos konyha ételeit megtalálhatjuk, legyen az akár olasz, thái vagy kóreai. Az étterem vegán kínálattal is rendelkezik.

A Hajar hegyen vagy a városban elérhető programok teljes listája és részletei EZEN A LINKEN megtekinthető. Példa programok:

  • Bear Gryllstábor – Túlélő pályák és túrák
  • Jais Sky Tour – Kötélpályák a 330 méter és 1 km magasságok között
  • Jais Rope Course – Kötélpálya kicsiknek és nagyoknak

Szállások

Ras Al Khaimah területén számos nívós szállodalánc megtalálható, mint a Hilton, Rixos és a Waldorf Astoria is. Irodánk a tengerparti, illetve a Marjan szigeten található szállodákat ajánlja reggelivel, félpanzióval vagy all-inclusive ellátással. Néhány említésre méltó szállodát ide gyűjtöttünk.

BIN MAJID BEACH HOTEL 3*

MARJAN ISLAND RESORT & SPA 5*

DOUBLETREE BY HILTON RESORT & SPA MARJAN ISLAND 5*

RIXOS BAB AL BAHR 5*

Érdeklődjön lehetőségeiről kollégánktól e-mailen vagy telefonon és kérjen ajánlatot most!

Kérejen személyre szóló ajánlatot ITT!