Újdonság! Zanzibárra közvetlen járattal!

Kényelmesen, közvetlen charter járattal érhető el az Indiai-óceán egyik legszebb trópusi szigete, Zanzibár. A helyszínen magyar idegenvezető is az utasok rendelkezésére áll, így Önnek csak hátra kell dőlnie és élvezni a gondtalan pihenést! Foglaljon akár last minute, kihagyhatatlan áron!

Közvetlen járattal Zanzibárra!

Átszállás nélkül, közvetlen charter járattal érhető el az Indiai-óceán egyik legszebb trópusi szigete, Zanzibár. A járatok 2022. december 25. és 2023. március 26. között heti egyszer, vasárnap indulnak Budapestről. A helyszínen magyar idegenvezető várja az utasokat, így lehetőség nyílik magyar nyelvű fakultatív programokon is részt venni.

Foglalja le nyaralását és élvezze a jól megérdemelt pihenést a festői Zanzibáron!

Ajánlataink közvetlen járattal

Személyre szabott ajánlatot kérek

 

ZANZIBAR WEATHER

Zanzibár – a fűszerek szigete

Az Afrika keleti partjainál található Zanzibár az Indiai-óceán egyik ékes gyöngyszeme. A Tanzániához tartozó szigetcsoport Pemba és Unguja szigetéből áll, történelmi központja és fővárosa Stone Town, amely 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Az éghajlat trópusi, egész évben párás és meleg az idő, ezért minden évszakban remek választás.

Zanzibár nyugati partját számos kisebb öböl tagolja, melyek tökéletes helyszínül szolgálnak az óceán feletti csodálatos naplementék megtekintéséhez. A sziget északi végén találhatók Nungwi és Kendwa festői homokos strandjai, keleten pedig a sziget talán legszebb tengerpartjai várnak: a széles, fehér homokos strandok hosszú sétákra csábítanak. Aki egy kicsit csendesebb, nyugodtabb környezetre vágyik, az ellátogathat a sziget déli partjára, amely még nem túl népszerű a turisták körében.

Stone Town, a “Kőváros” az 1830-as évektől épült, mely később az ománi szultán rezidenciája lett. Az omániak muszlim kultúrája erős befolyást gyakorolt ​​Zanzibár szigetére. A 19. század közepétől a sziget a szegfűszeg nagy termelőjeként egészen különleges jelentéssel bírt.

 

Stone Town nagyszerű látnivalói

Stone Town városába látogatva a szigetcsoport kulturális szívébe érkezünk. A korallsziklából épült házak önmagukban is attrakciók, de ehhez még hozzátesz a hangulatos óvárosban található House of Wonders, melynek homlokzata különösen lenyűgöző. Az egykor Zanzibár legmodernebb házának számító épületben található a Nemzeti Múzeum. Egy másik izgalmas hely a régi erőd, amelynek udvarán ruhákat és ajándéktárgyakat vásárolhatunk. A régmúlt idők varázsa a szultán történelmi fürdőiben is érződik. A Zanzibárra látogató zenebarátok felkereshetik az épületet, ahol Freddy Mercury, a “Queen” zenekar legendás frontembere született. Aki zanzibári nyaralása során egy vezetett városnézés mellett dönt, az a kanyargós sikátorok és kis utcák rejtekén túl nem csak Stone Town nevezetességeit ismerheti meg, hanem sok érdekességet tudhat meg a város történetéről és izgalmas dolgokat hallhat a szigetek mindennapjaiból.

 

Élvezze az álomszép tengerpartokat!

A tenger szerelmeseit és a kikapcsolódásra vágyókat gyönyörű strandokkal kényezteti Zanzibár. Az északi Nungwi Beach-en napozásra invitál a türkizkék óceán előtti finom homokos part. Az élményt a szélben finoman ringó hatalmas pálmafák látványa és a hullámzó óceán megnyugtató hangja teszi teljessé. Aki járt már itt, az édenkerti hangulatról számol be. Egy másik ilyen álomstrand a Pingwe Beach a Michanwi-félszigeten. Ezen a partszakaszon az egyik látványosság az előtte lévő sziklán álló étterem, amely apálykor csak csónakkal közelíthető meg. A Paje strand népszerű a kite-szörfösök körében. Amikor a nap a horizont alá bukik, felpezsdül az éjszakai élet is.

 

A fűszerek nyomában

Bárki, aki Zanzibárra érkezik, hamar megérti, miért nevezik a szigetcsoportot „Fűszer-szigetnek”. Az utcákon mindenhol egzotikus aromák illatoznak, minden sarkon fűszernövények sarjadnak. A fűszertúrán az őshonos fűszernövények, például a vanília, a szegfűszeg és a kardamom nyomait követhetjük. A Zanzibár nyüzsgő piacaira tett látogatás minden érzékszerv számára csemege. Egzotikus illatok, színes gyümölcsök és alkudozó kereskedők közepette csodálhatjuk meg a sziget autentikus életét.

 

Fakultatív programlehetőségek

Ajánlatot kérek