Repülőjegy Ammanba, repülőjegy Amman repterére az Air Partner-nél!

Amman, Jordánia dinamikusan fejlődő, minél nemzetközibbé váló fővárosa. Lakossága becslések szerint 2 125 400 fő. Nagy divat minden, ami a nyugati világból megszerezhető, lemásolható, de alapvetően az iszlám értékek mindenek felett állnak Amman városában és egész Jordániában. Igaz külsőleg eléggé „elnyugatiasodott” a társadalmuk, de az érintkezési szabályaikat és mindennapjaikat azonban a mélyen gyökerező vallási nézeteik határozzák meg.

Amman, Jordánia dinamikusan fejlődő, minél nemzetközibbé váló fővárosa. Lakossága becslések szerint 2 125 400 fő. Nagy divat minden, ami a nyugati világból megszerezhető, lemásolható, de alapvetően az iszlám értékek mindenek felett állnak Amman városában és egész Jordániában.

Igaz külsőleg eléggé „elnyugatiasodott” a társadalmuk, de az érintkezési szabályaikat és mindennapjaikat azonban a mélyen gyökerező vallási nézeteik határozzák meg.

A Jordániai metropolisz művészien gyönyörű dombok között terül el. A görög-római időszakban Philadephia néven híresült el. Ammana megőrizte a múltat és a hagyományokat. Egyes részein feltártak 5000 éves régiségeket is.

A római hatalom korszakából is maradtak romok. Ezek közül is hármat lehet kiemelni, a 6000 személy befogadására alkalmas amfiteátrumot, Herkules templomát, valamint a hatalmas Citadella mecsetét.
A Jordán Régészetit Múzeum Amman számos múzeumának egyike, melyben megtekinthető a híres Kumrán tekercs, és több gazdag tárgyi gyűjtemény is.

Ajánlott még megtekinteni a Jordán Nemzeti Képtárat, ahol korunk legjelentősebb arab és Jordán művészei képviseltetik magukat.

Minden turista ellátogat a hagyományőrző vásárhelyre, hogy megcsodálják a kelet színvilágát.