Repülőjegy Antalyaba, repülőjegy Antalya repterére az Air Partner-nél!

Közvetlen menetrendszerinti járat Budapestről nincs, csak charter járat. Menetrendszerinti járattal megközelíthető többek között Turkish Airlines-al isztanbuli átszállással, vagy Austrian Airlines-al bécsi átszállással.

Felbecsülhetetlen ókori emlékeket találhatunk Törökországban, és a mai napig kerülnek elő újabb és újabb leletek. Mégis inkább az embereknek elsőre Törökországról az olcsó arany, a bőráruk és a bazársorok jutnak eszükbe.

A Földközi-tenger egyik öblében található Antalya. Lakossága nyári időszakban a két milliót is megütheti.
A közelben álló romok mutatják be a város keletkezésének történetét, melyek a hellenisztikus időkre vezethetőek vissza. A Toros-hegységnek köszönhető Antalynak a különleges éghajlata. A tenger felöl érkező meleg levegőt a hegység bezárja a város felé.

A római, bizánci és szeldzsuk kultúra és építészet alapjai még mindig megtalálhatóak az óvárosban. Antalyat a török riviéra fővárosaként is szokták emlegetni.

A riviéra városai mellet még Isztambul is népszerű úticél, mivel az ország kulturális fővárosa. Itt számos középkori, újkori és ókori látnivaló várja a turistákat. Gazdag kultúrával és hírhedt éjszakai élettel, valamint megannyi étteremmel, pubbal és szórakozóhellyel várják a szórakozni vágyókat.

Kedvelt célpont még Izmir, Efeszosz és a világhírű Trója. Ezeken a helyeken ókori görög maradványokat csodálhatnak meg a vendégek. Pamukkale pedig egyedülálló méretű, fehér mészkőmedencéivel és gyógyvizeivel csábítja a turistákat.