Repülőjegy Ibizára, repülőjegy Ibiza repterére az Air Partner-nél!

Ibiza a Baleári-szigetek harmadik legnagyobb tagja. Területe 571 km2, ez nagyjából akkora mint a a Balaton. A sziget népessége kb. 110 ezer fő, amely a nyári hónapokban a többszörösére nő.

Ibiza egy spanyol fennhatóság alá tartozó sziget a Földközi-tengeren. Főváros Eivissa, amellett viszont csak két jelentősebb várossal rendelkezik: San Antonio de Portmany illetve Santa Eulária des Riu városa.

A Földközi-tengeren fekszik, a Baleár szigetektől délre, sokan azt mondják inkább a Baleár szigetek része, mint egyéb másé. Érdekessége, hogy területén egyetlen egy folyó található, mely évek óta száraz.

Ibiza szigete vad éjszakai élete miatt ismert, a sziget a fiatalok kedvencének számít. A sziget a földkerekség party fővárosának számít, és több világhírű szórakozóhelyének köszönheti, hogy bulizás szimbólumává vált a spanyol sziget.

Ibiza példátlan toleranciájáról is ismert: elviselik itt a részeg fiatalokat, akik a legbotrányosabban viselkednek. Akik a bulizást keresik, azoknak nem árt tudni, hogy június előtt, és szeptember után a szigetet járva az utazó szinte kivétel nélkül minden szórakozóhelyet zárva fog találni.

A legtöbb szórakozóhely a fővárosban, Eivissában, avagy ismertebb nevén Ibizában, annak környékén, pl. Playa d'en Bossán, és a nyugati Sant Antonio településen összpontosul.