Repülőjegy Kairó

A Nílus partjai mentén, 161 kilométerre a Földközi-tengertől található az iszlám világ legnagyobb népességű városa, Kairó. A sivatag határán elterülő Kairo népességét 15 millióra becslik.
  • Cairo International Airport (CAI) - Ajánlott átszállási idő: 180 perc

Kairótól északra terült el Holiópolisz. A múmiák terme és a Tutanhamon kincsei a fő látnivalói, valamint  a közel-kelet legjelentősebb és egyben legnagyobb bazárjaként ismertté vált, a XIV. század során épült, napjainkban önálló városként funkcionáló, Khan El Khalili.

A piramisok Gizában lélegzetelállító látványt nyújtanak. Mindegyikük különálló építészeti mestermű. A piramisok, azok gigantikus méretük és a hozzájuk kapcsolódó misztikumok miatt, Egyiptom jelképeivé váltak. A spinxet a régi mondák szerint Héroklatosz nevezte el mai ismert nevén - Szfinx (sphinkx). A 20 méter magas és 57 méter hosszú emberfejű oroszlántestet egyetlen hatalmas tömbből lett kifaragva, mely a Giza-i nekropolisz őrzőjét, a Napistent ábrázolja.

Kairó az arab kultúra központjának, Egyiptomnak a fővárosa, egyúttal a Közel-Kelet és Afrika legnagyobb városa. A legnagyobb urbanizációk egyike, az egyiptomi civilizáció hazája.

Nem feltétlen kell a repülőjegy foglalás előtt szállást foglalnunk, ebben a hatalmas metropoliszban mindig találhatunk számunkra megfelelő szállást.