Repülőjegy Montego Baybe, repülőjegy Montego Bay repterére az Air Partner-nél!

Jamaica a Nagy-Antillák szigetcsoport tagja. 80 km széles és 240 km hosszú szigetország a Karib-tengeren.
  • Montego Bay International Airport (MBJ)

A sziget nevének jelentése „a források szigete” még az őslakosok nevezték el így. Majd spanyol birtok lett, később angol kézre került. Az ország lakossága elég sokszínű, de többségben az Afrikából idehurcolt rabszolgák leszármazottjai teszik ki.

Jamaica a reggae zene hazája. Itt látta meg a napvilágot Bob Marly és innen indult a rasztafári mozgalom.
Montego Bay, Jamaika második legnagyobb városa és turisztikai központja. Kirándulások ideális kezdőpontja. Ahogy az itteniek nevezik „MoBay” csodás fekvése, hófehér homokú öblei, pulzáló éjszakai élete és a gyógyító hatású Doctors's Cave Beach miatt közkedvelt a turisták számára.

A város központját, melyet az 1831-ben bekövetkezett rabszolgalázadás vezéréről Sam Sharpe Square után neveztek el, előszeretettel látogatják a városba érkezők. Fő érdekessége, hogy itt található a „The cage”, mely egy korabeli rabszolgazárka.

A part felé haladva ajánlott benézni a kézműves piacra és ajándéktárgyakat vásárolni. Valamint érdemes meglátogatni Elisabeth Growning költő egykori lakhelyét, a Greenwood Green House kastélyt. Ha ezeken túl vagyunk, egész napos aktív kikapcsolódást biztosít az Aqua Sol vízipark.