Repülőjegy Tokyo

Japán történelme és mély kulturális gyökerei több mint 2 ezer évre tekintenek vissza. Időszámításunk előtti 5. században kezdődött, amikor is az egyik klán meghatározó többségű uralmat szerzett az országban, de az első birodalmat a Teuso család tartotta egyben. A buddhizmus terjedésével Japán monarchiává vált, az uralkodó pedig a császár lett.

Japán még háborúban álló részeit 1603-ban egyesítették, és a nagy egységes Japánnak Tokyo lett a fővárosa. A császár először Kiotót jelölte ki a birodalom központjának, de gyors fejlődésnek köszönhetően Tokyo vált a fővárossá. A 18. századra már egymillió lakkossal bírt.

Tokyot két nagy pusztítású katasztrófa is érte történelme soron. 1923-ban a kantói földrengés, később pedig a második világháborúban,1945-ben majdnem hogy porig rombolták. A bombázás ereje olyan pusztítóan hatott, mint a Nagaszakira és Hirosimára ledobott atombombák együttes ereje.

A háború után vasúti és földalatti közlekedési hálózatott fejlesztettek ki. Majd a hetvenes években ismételten hatalmas fejlődéseken ment keresztül a város. Megépült a Nirita repülőtér és a Sunshine 60. A népesség tizenegymillió főre duzzadt. Így a vasúthálózata a világ egyik legforgalmasabb ilyen jellegű közlekedési eszköze lett.