Egzotikus előfoglalás 2023/24 tél

Foglalja le egzotikus utazását már most és élvezze a nyári élményeket télen is!

Egzotikus sziget

TOP 10 EGZOTIKUS DESZTINÁCIÓ

Ki ne szeretne mezítláb sétálni a finomhomokos tengerparton és csodálni a végeláthatatlan kékséget? Vagy pihenni a pálmafák árnyékában egy hűsítő koktélt szürcsölve és csak hallgatni az óceán hangját? Ráadásul mindezt télen, távol a lehangoló, hideg időjárástól?

Alább összegyűjtöttünk 9+1 olyan desztinációt az Indiai-óceántól a Karib-térségig, ahol garantált a téli feltöltődés. Önnek csak választania kell, a szervezést bízza ránk! Az utazás minden részletét teljes mértékben az Ön személyes igényeire szabjuk.

A tervezést érdemes már hónapokkal korábban elkezdeni, hiszen így sokkal szélesebb a lehetőségek tárháza, mind a repülőjegyek, mind a szállások tekintetében.

Foglalja le egzotikus utazását már most és élvezze a nyári élményeket télen is!

Maldív-szigetek

1. Maldív-szigetek – Vakáció a Paradicsomban

Álmaink fehér homokos, pálmafákkal szegélyezett tengerpartjai és a türkizkék, kristálytiszta óceán megelevenedik a Maldív-szigeteken.  A víz alatti élővilág éppúgy szemet kápráztató: az egzotikus korallzátonyok színkavalkádja, a manta ráják és a cetcápák izgalmas élménnyé teszik a búvárkodást.

Vonuljon el a külvilág zajától és élvezze a nyugalmat a különleges resort szigetek egyikén.


Dominikai Köztársaság

2. Dominikai Köztársaság – A karibi álom

Ragyogó fehér strandok, szélben ringó kókuszpálmák és azúrkék víz: a trópusokról szőtt álmai valóra válnak a Dominikai Köztársaságban töltött vakáció során. Az ország ráadásul sokkal többet kínál a képeskönyvekben szereplő tengerpartoknál. A Dominikai Köztársaságban nem nehéz olyan elfoglaltságot találni, amelyek felfedik a Karib-tenger igazi szépségét: egy laza városi séta gyorsan kincsvadászattá válik, melynek során megismerheti az ország kulturális nevezetességeit is.


Tulum, Mexikó

3. Mexikó – Fedezze fel a maják sokszínű földjét!

Kövesse az egykori magaskultúra nyomdokait, éljen át kalandokat az esőerdőben és pihenjen a paradicsomi strandokon – egy mexikói nyaralás a szabadidős tevékenységek széles skáláját kínálja. Akár természetszerető, akár aktív nyaraló: a szinte végtelen sivatag felfedezése remek kontrasztot alkot az egyébként buja növényzettel. Bárki, aki látnivalókat keres Mexikóban, megtalálja az ország izgalmas kulturális helyszíneit, és megtapasztalhatja azokat a természeti jelenségeket, amelyek egyszerűen lenyűgözőek. A titokzatos cenoték búvárkodásra csábítanak, míg a déli hullámok megdobogtatják a szörfösök szívét.


Kuba, Havana

4. Kuba – A forró ritmusok szigete

Egy kubai utazás éppoly pihentető, mint izgalmas: a karibi tengerparton napozás a nyüzsgő kikötővárosok felfedezésével párosul. Az éjszakai élet forró ritmusokkal és kiváló minőségű koktélokkal csábítja kimozdulásra: szürcsöljön el egy mojitot vagy egy frissítő Cuba Librét, miközben rumbát, salsát és mambot táncol. A főváros, Havanna történelmi központja a világ kulturális örökségének része. A gyarmati építészetben és a hatalmas erődítményekben érződik a spanyol hatás, az egykori palotákban kialakított múzeumok pedig az ország és a város történelmébe engednek betekintést az érdeklődőknek. A keskeny Hicacos-félszigeten található Varadero tengerparti luxus resortokkal és egy 18 lyukú golfpályával invitálja Önt felejthetetlen kubai vakációra.


Zanzibár

5. Zanzibár – Az Indiai-óceán ékköve

Az Afrika keleti partjainál található Zanzibár az Indiai-óceán egyik ékes gyöngyszeme. A Tanzániához tartozó szigetcsoport Pemba és Unguja szigetéből áll, történelmi központja és fővárosa Stone Town, amely 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Az éghajlat trópusi, egész évben párás és meleg az idő, ezért minden évszakban remek választás.

Zanzibár nyugati partját számos kisebb öböl tagolja, melyek tökéletes helyszínül szolgálnak az óceán feletti csodálatos naplementék megtekintéséhez. A sziget északi végén találhatók Nungwi és Kendwa festői homokos strandjai, keleten pedig a sziget talán legszebb tengerpartjai várnak: a széles, fehér homokos strandok hosszú sétákra csábítanak. Aki egy kicsit csendesebb, nyugodtabb környezetre vágyik, az ellátogathat a sziget déli partjára, amely még nem túl népszerű a turisták körében.

Stone Town, a “Kőváros” az 1830-as évektől épült, mely később az ománi szultán rezidenciája lett. Az omániak muszlim kultúrája erős befolyást gyakorolt ​​Zanzibár szigetére. A 19. század közepétől a sziget a szegfűszeg nagy termelőjeként egészen különleges jelentéssel bírt.


Thaiföld

6. Thaiföld – Élje át Délkelet-Ázsia varázsát!

Paradicsomi strandok, lenyűgöző dzsungel, lélegzetelállító metropoliszok és világhírű konyha – egy thaiföldi utazás új kalandokhoz vezet, és talán a legszebb oldaláról mutatja be Ázsiát. Nem számít, hogy a pihenést vagy az aktív kikapcsolódást részesíti előnyben: a spektrum a pihentető napoktól Phuketen vagy Koh Samui álomstrandjain a hegyi esőerdőben tett túrákig terjed. Foglalja le most thaiföldi nyaralását és tapasztalja meg egy ország ezer oldalát, amely azonnal elvarázsol.


Bali, Ubud

7. Bali – Az Istenek szigete

Tökéletes strandok, érintetlen dzsungelek és varázslatos templomok – egy bali nyaralás Délkelet-Ázsia egyik legbájosabb úti céljára visz. A kisgyermekes családok a vízparti pihenést részesítik előnyben, míg a vízi sportok szerelmesei a szabadidős tevékenységek széles tárházából választhatnak. Balin nem nehéz olyan nevezetességeket találni, amelyek építészetükkel inspirálnak: a szigeten mindenhol gyönyörű templomokat találunk, amelyek nem csak a kultúra iránt érdeklődőket lepik meg. Ha különleges elfoglaltságot keres Balin, akkor csatlakozhat például egy vulkáni kráterhez vezető túrához.


Seychelles

8. Seychelles – Finomhomokos strandok és lenyűgöző természeti látnivalók

Bizarr gránitsziklák egy aranyhomokos tengerparton, idilli pálmafákkal a háttérben: a látvány, amely összetéveszthetetlenül összeforrott a Seychelle-szigetek nevével. De ettől eltekintve a szigetvilágot számos más egyéb dolog is vonzó célponttá teszi. Például Praslin trópusi növény- és állatvilága, amelyet az UNESCO Világörökség részét képező Vallée de Mai-n át vezető felfedezőtúrán ismerhetünk meg közelebbről. Vagy a főváros, Victoria etnikailag színes kulturális egyvelege. Visszatérve a strandra ne felejtse a búvárpipát és -szemüveget: mert a La Digue-i ​​Anse Severe-nél különösen jó esély van arra, hogy sasrájákkal vagy tengeri teknősökkel találkozzon!


Mauritius

9. Mauritius – Az Indiai-óceán változatos gyöngyszeme

Képzelje el, hogy Robinson Crusoe-val és egy kis hajóval egy magányos szigeten reked, és onnantól kezdve egy olyan paradicsomban él, amit eddig csak a televízióban láthattunk. Az egyetlen különbség: Mauritiuson élvezheti a luxust és az egyedülálló vendéglátást is. Töltse fel szívét felejthetetlen pillanatokkal, éljen át egy valóra vált álmot a csendes, romantikus öblök, a gyönyörű természet és a sziklákról a völgybe zúduló vízesések közepette.


Dubai, Egyesült Arab Emírségek

+1 Egyesült Arab Emírségek – Sivatagtól a felhőkarcolókig

Ugyan nem a “hagyományos” értelemben vett egzotikus úti cél, hiszen több az építészeti látnivaló, mint a természeti, de semmiképp sem szerettük volna kihagyni a gyűjteményből az Egyesült Arab Emírségeket. Gyönyörködjön Abu Dhabi lélegzetelállító látképében, tapasztalja meg a kilátást a Burj Khalifa épületéről, vagy élvezze a part menti paradicsomi szigetek egyikének luxusát: kényeztesse magát egy első osztályú nyaralással az Egyesült Arab Emírségekben! Utunk egy mesésen szép és egyben innovatív sivatagi államba vezet. A hét emírség a kiváló vásárlási lehetőségek mellett rengeteg rendkívüli látnivalót kínál – így ideális mindenki számára, aki szereti a változatosságot.


 

Aruba

 

 

Ajánlatot kérek