Szerződési feltételek

Az airpartner.hu honlapon történő repülőjegy foglalással és a vonatkozó díjak megfizetésével fuvarozási szerződés jön létre az érintett légitársaság és az utas között. A felek között megkötött fuvarozási szerződést - mint bizományos - az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft. (továbbiakban Air Partner Repülőjegy Iroda Kft., 3530 Miskolc, Mártírok utcája 2., adószám: 11449911-2-05, cégjegyzékszám: 05-09-006053 közvetíti. A bizományos beszedi a légitársaságokat megillető fuvardíjat, az illetékeket és egyéb díjakat. A közvetítési tevékenységért az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft.-t szolgáltatási díj illeti meg. A szerződés írásban foglaltnak tekintendő. Abban az esetben is, ha az utas az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft. irodájában személyesen, vagy e-mail formájában köt szerződést, az Általános Szerződési Feltételek hatályosak.

Az airpartner.hu honlap a világméretű foglalási rendszerek és az egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg.

A foglalási rendszeren keresztül befoglalt jegyek után a bizományos a célállomástól és a légitársaságtól függetlenül egységesen 3.000.- HUF/jegy összegű szolgáltatási díjat számol fel. A szolgáltatási díj a jegykiállítást követően nem visszatéríthető. Szolgáltatási díjak részletesen:

Az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft. által üzemeltetett foglalási rendszer a világméretű foglalási rendszerek és az egyes légitársaságok adatbázisában nyilvántartott járatokat, árakat, illetékeket és díjakat jeleníti meg. Előfordulhat, hogy egyes országokban, városokban olyan helyi adók megfizetésére köteles az utazó, amit előre, a repülőjegy kiállításakor nem áll módunkban beszedni. Tekintve, hogy ezekről nem minden esetben áll pontos információ rendelkezésre, így csak tájékoztató jelleggel van módunk felvilágosítást adni.

Fapados légitársaságok egyéb felmerülő költségei

Felhívjuk figyelmét, hogy a fapados légitársaságok a járataikra történő repülőjegyek  foglalása és megvásárlása esetén a repülőjegy árán és a repülőtéri illetéken felül bankkártya tranzakciós díjat, a feladható poggyászok után pedig poggyászdíjat számolhat fel. Az online lefoglalt és megvásárolt fapados repülőjegyek esetén az utas köteles indulás előtt legkésőbb 24 órával a légitársaság internetes weboldalán online bejelentkezni (online check-in), a korábbi visszaigazolásban található azonosítókkal. Amennyiben az utas az online bejelentkezési kötelezettségét nem végzi el, úgy a repülőtéren való személyes bejelentkezés és poggyászkezelés alkalmával bizonyos fapados légitársaságok felárat számolhatnak fel. A figyelmetlenségből, a hiányos vagy helytelen online bejelentkezésből, vagy annak elmulasztásából eredendő károkért és hibákért azAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. felelősséget nem vállal.

Személyes adatok megadása, utazási dokumentumok

Az adatok pontos megadása az utazó felelőssége. Pontatlan, helytelen vagy hibás adatok megadásából származó károkért azAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. felelősséget nem vállal. Az utasok adatait az utazáshoz használt dokumentumban (útlevél, személyi igazolvány, stb.) szereplő módon kell megadni. A légitársaságok megtagadhatják a fuvarozást vagy a repülőjáratra való beszállítást, amennyiben az azonosításra használt dokumentumban és a repülőjegyen eltérő adatok szerepelnek. Az online foglalás során esetlegesen rosszul megadott adatokat, a böngésző „vissza” gombnak alkalmazásával, az adatok mezőben újra kitöltheti.

Az utazáshoz szükséges dokumentumok (útlevél, személyi igazolvány, vízum, egészségügyi előírásokra vonatkozó igazolások, stb.) biztosítása, valamint ezen dokumentumok érvényessége az utazó felelőssége. AzAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. nem vállal felelősséget, ha az utazás a szükséges dokumentumok hiányában meghiúsul és nem is ellenőrzi azokat. A nemzetközi előírások általában a visszaérkezés dátumát követő további 6 hónapos érvényességet írnakelő az okmányok (útlevél, személyi igazolvány) esetében. Pontosabb és bővebb információért kéjük forduljon az adott célállomás helyi külképviseletéhez vagy látogassa meg a http://www.kum.hu internetes weboldalt.

Módosítás, visszaváltás

A foglalási rendszeren keresztül készült foglalások, illetve a már kiállított repülőjegyek kizárólag a légitársaságok előírásainak megfelelően módosíthatók vagy válthatók vissza. A kiállított repülőjegyben az utazás időpontja, az útvonal és az utas neve nem vagy csak bizonyos esetekben, külön módosítási díj megfizetése mellett lehetséges. A megvásárolt repülőjegyek módosítási költségelehet változó. A vásárolt ár és a módosítás pillanatában elérhető áru foglalási osztály  árától függően, összegük módosulhat. Ebben az esetben a módosításkor fizetendő összeg a légitársaság által meghatározott, módosítási költség, az ár differencia, valamint a szolgáltatatási díj. A legfontosabb feltételekről a foglalási rendszer minden egyes kiválasztott repülőjegy esetén külön tájékoztatást nyújt. A foglalási rendszeren keresztül történő repülőjegy vásárlása esetén a szolgáltatási díj összege, körülménytől függetlenül, semmilyen esetben nem visszatéríthető.

Poggyász szállítása

A légitársaságok egymástól eltérően határozzák meg a szabadon feladható poggyászok mennyiségét, súlyát és azok méretét. Az Air Partner Repülőjegy Iroda Kft. visszaigazolásában tájékoztatást ad az aktuális foglaláshoz tartozó, csomag paramétereiről.

Repülőtéri bejelentkezési idő (Check-in)

Az utazó felelőssége a repülőjárat indulása előtt a szükséges adminisztrációs és poggyász kezelési ügyek elvégzése érdekében kellő időben a repülőtéren megjelenni, az utazáshoz szükséges megfelelő úti okmányokkal egyetemben. Ez az idő minden esetben a járatindulás előtt minimum 2 óra; kivéve az Izraelbe és az USA-ba Budapestről induló közvetlen járatok esetében, valamint néhány kivételes esetben (amelyekről repülőjegy vásárláskor irodánk tájékoztatást nyújt) amikor is ez az idő minimum 3 óra.

„No Show”

Amennyiben az utazó a repülőjáratra való bejelentkezéshez nem jelenik meg kellő időben a repülőtéren a légitársaság megtagadhatja a repülőjáratra való jegykezelést, beszállítást és fuvarozást, és az utazó úgynevezett “No Show” státuszt kap (azaz nem megjelent és bekezelt utazói státuszt). Ennek további következménye lehet a csatlakozó járatra vagy a hazautazásra szóló repülőjegy/szakaszjegy törlése, illetve annak későbbi felhasználásának megtagadása a légitársaság részéről. Erre vonatkozóan az érintett légitársaság tud felvilágosítást adni a helyszínen, vagy repülőjegy irodánk is munkaidőben. A “No Show”-ból eredő kellemetlenségekért, károkért vagy azok következményeikért aAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. felelősséget nem vállal.

Járattörlés, túlkönyvelés

A légitársaságok fenntartják a jogot, hogy a meghirdetett menetrendet, útvonalat vagy repülőgép típust előzetes értesítés nélkül megváltoztassák. Amennyiben a módosítást a légitársaság időben jelzi a repülőjegy helyfoglalási rendszeren keresztül, úgy irodánk a korábban megadott elérhetőségek egyikén (email vagy telefon) tájékoztatja az utazó(ka)t és lehetőségei szerint mindenben rendelkezésre áll, hogy a változáshoz igazodva a lehető leg-zökkenő mentesebben valósuljon meg az utazás. Az adott lehetőségekről repülőjegy irodánk tájékoztatást ad.Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egy légitársaság egy adott célállomásra több érvényes, utazásra jogosító repülőjegyet értékesít, mint a repülőjáraton fizikailag szállítható személyek száma. Ez minden esetben kizárólag a repülőtéren, a repülőjáratra való jegykezeléskor derül ki. Ilyen esetben a légitársaság kártalanítja az utast vagy alternatívát ajánl fel, még a repülőtéren. Túlkönyvelés esetén mindig, még helyben a repülőtéren egyeztetni kell az utazónak a légitársasággal! AAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. nem vállal felelősséget azért ha ez az egyeztetés elmarad vagy hiányosan történik meg és ennek következtében az utazás meghiúsul, vagy az utazó ezért más módon kárt szenved.

Előzetes ülőhely foglalás

Ülőhely foglalás csak külön kérésre és azon hosszú távú, tengerentúli járatokra készíthető, ahol a légitársaság rendelkezésünkre bocsájtja az üléstérképet. Az esetleges későbbi géptípus csere, illetve egyéb számunkra előre nem látható átszervezések miatt az ülőhely foglalásra aAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. garanciát vállalni nem tud.

Üzemeltető légitársaság

A légitársaságok bizonyos célállomások esetében nem üzemeltetnek saját járatot, hanem partner légitársaságokkal való együttműködés keretében ajánlanak eljutási lehetőséget utasaiknak. Ennek eredményeképpen egy-egy járat akár több légitársaság járatszámával is foglalható, azonban az üzemeltető légitársaság ugyanaz. Ezen együttműködésekről nem vagy csak meghatározott esetekben tudunk pontos felvilágosítást adni, mert irodánk járatszám alapján készíti el a foglalásokat és számos esetben nincs információnk az üzemeltető légitársaság kilétéről, így az ezzel kapcsolatos mindennemű minőségi vagy egyéb panaszával kérjük, forduljon a jegyen feltüntetett légitársasághoz, mert irodánkat nem terheli felelőség az utazás során nyújtott szolgáltatás minősége miatt.

Helyfoglalás megerősítése

Amennyiben az utazás nem kizárólag egy irányba (egyirányú repülőjegy) történik, repülőjegy irodánk javasolja a hazaútra szóló repülőjegy konfirmálását, azaz a visszaútra szóló repülőjegy helyfoglalásának megerősítését közvetlenül a légitársaságnál, lehetőség szerint az adott célállomáson található képviseleténél. A helyfoglalás megerősítése különösen javasolt hosszú távú vagy tengerentúli repülőjegyek esetében. A repülőjegy helyfoglalás megerősítésének hiányából származó kellemetlenségekért, következményekért vagy károkért aAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. felelősséget nem vállal.

Repülőjegy árajánlatok

A helyfoglalási rendszeren készült repülőjegy helyfoglalásokat illetve a megvásárolt repülőjegyeket azAir Partner Repülőjegy Iroda Kft. minden esetben írásban, a megrendelő által megadott email címre igazolja vissza (amely tartalma: pontos repülési útiterv, utasok száma, pontos nevek és életkor). A repülőjegy ajánlat tartalmaz baleset- betegség- és poggyász-biztosításra és repülőjegy útlemondási biztosításra vonatkozó ajánlatot is. Ezek megvásárlása nem kötelező jellegű, igény esetén azonban a biztosítások természetesen irodánkban rendelkezésre állnak.

A repülőjegy ajánlat tartalmazza a repülőjegy árát, a repülőjeggyel fizetendő repülőtéri illetékek összegét, a súlykereten felül feladható és nagyméretű poggyászok díját továbbá irodánk szolgáltatási díját. Az ajánlat részletesen nem tér ki a visszaváltási és/vagy módosítási feltételekre. Kérjük, hogy erről külön érdeklődjenek munkatársainknál.

A repülőjegy árajánlatok alapján megvásárlásra került repülőjegyekre egyaránt vonatkoznak azon általános érvényű feltételek és szabályok, úgy mint: személyes adatok megadása, utazási dokumentumok megléte és érvényessége, módosítás és visszaváltás, repülőtéri bejelentkezési idő, no show, járattörlés és túlkönyvelés vagy helyfoglalás megerősítése.