Repülőjegy Athénba, repülőjegy Athén repterére az Air Partner-nél!

Athén, Görögország fővárosa görögül Athina. Látnivalók és görög ókori műemlékek sokasága található a városban, ezek közül is a legkiemelkedőbb az Akropolisz.

A legtöbb ókori rom, a görög kultúra meghatározó korából, időszámításunk előtti V. századból való. Ezen látnivalók mellet rengetek szórakozási lehetőséget is biztosít nekünk Görögország fővárosa Athén.

Néhány nevezetesség a városban:

  • Akropolisz: Kombinált jegyet lehet váltani rá (1 napig érvényes) mellyel megtekinthető a Beulé kapu, a Parthenón, Niké temploma valamint a Dionüszosz színház.
  • Nemzeti Régészeti Múzeum: itt található a világ legnagyobb görög gyűjteménye, több mint egy fél napot igénybe vesz végignézésük.
  • Monastiraki piac: Ide valamint a szomszédságában lévő Plaka negyedbe el kell látogatnia annak, aki az igazi görög lüktetést és életérzést át akarja érezni, mert Görögország nem csak az ókorról és a múzeumokról szól. Vasárnap reggelente keleti bazár hangulatba csöppenhetünk Monastika piacán.
    Lykavittos hegy: Tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a hegyről, egészen Pireuszig el lehet látni. A hegytetőn kápolna és étterem várja a megfáradt túrázókat.
  • Éjszakai élete: Athén megmenőbb Michelin csillagos éttermei Athén Gazi és Psyrri negyedeiben vannak, valamint a kikapcsolódást Ouzo bárok és tavernák is biztosítják.

Eleftherios Venizelos International Airport (ATH) - Ajánlott átszállási idő: 60 perc