Repülőjegy Dubajba, repülőjegy Dubaj repterére az Air Partner-nél!

A Perzsa-öböl partjánál fekvő Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa. Dubaj az arab világ gyöngyszeme. Úgy tartják, itt az ember minden téren jól érzi magát. A világ leggyorsabban és leglátványosabban fejlődő városa. Ennek eredménye, hogy bármerre néz az ember mindenhol mérnöki csodáknak mondható épületek, vagy éppen építkezések zajlanak.

Vizum: Fontos info, hogy a beutazás magyar állampolgároknak vízumköteles. Ha az Emirates légitársasággal utazik valaki az országba, akkor magán a légitásaságon keresztül lehet intézni a vízumot. Egyébként az a szálloda intézi, ahol az utasok megszállnak. Máshogy nem lehet.

Repülőjegy foglalás előtt mindenképpen számoljon a 35 Celsius fok feletti hőmérséklettel. Ha nem bírja az ilyen szintű hőséget, a téli hónapokra tervezze az utazást. Ugyanis elviselhetetlenül meleg tud lenni a nyár és a tavasz.

Dubaj főbb nevezetességei:

  • Kalifa-torony (Burdzs Kalifa): Magassága 828 méter, a világ legmagasabb épülete. 2010 januárjában adták át. Az épületben üzletek, szállodák, luxuslakások és irodák kaptak helyet.
  • Arabok tornya (Burdzs al-Arab): A legdrágább és leghíresebb hotel Dubajban. A világ első 7 csillagos szállodája. A vitorlás hajóra emlékeztető épületet úgy tervezték, hogy akár Dubaj szimbóluma is lehessen.
  • Palm Jumerah: Pálmafa formájú mesterséges szigetcsoport, melyen luxusvillák és szállodák kaptak helyet.
  • 23 Marina: Még zajlanak az építések, de ha elkészül a világ második legmagasabb épülete lesz.
  • Mall of Emirates: Mesterséges sípályával felszerelt bevásárlóközpont.
  • Végtelenség-torony (Infinity Tower): 73 szintes 330 méter magas, építése 2006-ban kezdődött.