Repülőjegy Havannába, repülőjegy Havanna repterére az Air Partner-nél!

Kuba fővárosa Havanna (1607). Kuba a karib térség legnagyobb népességű országa. Kuba egykori spanyol gyarmat volt, és a mai napig egyike a világ utolsó szocialista országainak.

Az 1920-as években, a szesztilalom alatt, nagyon népszerű kirándulóhellyé vált Havanna. Amerikai szeszcsempészek, maffiózók fordultak meg az itteni night club-okban és szerencsebarlangokban. 1959-ben érkezett meg Fidel Castro konvojjal Havannába. A kubai forradalom eredménye képpen, az ilyen bűnbarlangok nagy része felszámolásra került. A lakosok örömmel fogadták Fidel Castro érkezését.

Havanna látnivalói, a Plaza de Armas tér, mely az óváros központja; az 1519-ben épült El Templete kápolna, a Mercaderes utca, a barokk stílusú Kormányzói Palota, a híres La Bodeguita de Media bar, mely a híres író, Ernest Hemingway törzshelye volt. A Capitolium épülete, mely mása a washingtoni Kongresszusi Palotának. Számos gyönyörű spanyol építészeti remekmű is van a városban, melyeket mostanság renoválnak.

Számos spanyol építészeti remekmű is van Havannán, valamint itt található a EL Template kápolna, a barokk stílusban épült Kormányzói Palota, a Plaza de Armas tér, az óváros központja, La Bodeguita de Media bar, mely a híres író, Ernest Hemingway törzshelye volt, valamint a washingtoni kongresszusi palota másolata a Capitolium épülete.