Repülőjegy Tenerifére, repülőjegy Tenerife valamelyik repterére az Air Partner-nél!

A szigetre igaz az a mondás, hogy Tenerife az örök tavasz hazája és a klímája nagyon kellemes egész évben. Évente 3,5 millió turista látogat ide, nemcsak a tengerparti pihenés miatt, a gyönyörű környezet kirándulásra csábít mindenkit.
  • TFN Tenerife North Airport -Los Rodeos Airport
  • TFS Tenerife South Airport - Reina Sofia Airport

A turizmus a 20. század második felétől kezdett elterjedni a szigeten. A szigetre jellemző kettőség a hatalmas hegyek és gyönyörű fekete homokos tengerpart lenyűgözi az ide érkező turistákat.

A sziget őslakói a guancsok voltak, akik legyőzték a szigetre érkező Alonso Fernandez de Lugo vezette első spanyol csapatot. A következő támadás már elpusztította a guancs kultúrát és a spanyolok megalapították 1496-ban a mai Santa Cruz elődjét. Az Európai Unió felmérése szerint Európa legtisztább strandjai Tenerifén találhatóak.

Érdemes meglátogatni a Martianez tavat, ami Puerto de la Cruzban van és magán viseli a Kanári szigeteki jellegzetes építészeti jegyeit, gyönyörű flórája és strandja a szörfözők paradicsoma. Fekete homokos strandokat Playa de la Arenan találhatunk, ami Puerto de Santiagoban található.

Tenerfie szigetén levő települések:

  • Icod de los Vinos: finom borairól a sárkányfájáról és San Marcos templomáról híres.
  • La Laguna: a Világörökség része, Tenerife régi fővárosa, híres az épületeiről, szobrairól, hangulatos kis házacskáiról.
  • Los Cristianos: két aranyhomokos strandjával az egyik legnépszerűbb turista célpont, szállodákkal, éttermekkel sikerült megőrizni a halászfalu régi hangulatát.
  • Puerto de la Cruz: elegáns város, eredeti építészeti stílussal, gyönyörű kis utcák, pálmafás promenádok és egy csodálatos botanikus kert dísziti.
  • Güimar: a hat güimari piramis ma is rejtély a régészek számára.
  • Vilaflor: a virágok városa 1500 méter magasan épült, szinte mindig felhők között levő, kristálytiszta levegővel Spanyolország legmagasabban fekvő települése.