Repülőjegy Prágába, repülőjegy Prága repterére az Air Partner-nél!

  • Pragai Nemzetközi Repülőtér (PRG) - Javasolt minimum átszállási idő: 40 perc

Prága nemzeti légitársasága:

  • CSA Airlines

Prága nevezetességei:

Nemzeti Múzeum

A múzeum főépületének homlokzatát Josef Schultz tervezte a Louvre mintájára. 1818-ban adták át. Ez a Cseh köztársaság legrégebbi és legnagyobb múzeuma. Itt található Európa legnagyobb ásványgyűjteménye, de rengeteg más természettudományos és régészeti lelet is. Könyvtára megközelítőleg egymillió kötettel rendelkezik.

Petrin

A Moldva bal partjánál található 130 méteres domb Prága központja. Rengeteg parkkal rendelkezik, ezért a kirándulók kedvelt pihenőhelye. Leghíresebb épülete a 60 méter magasságú, az Eiffel-toronyra emlékeztető Petrin kilátó. A tetejére 299 lépcső megmászásával lehet feljutni, de magassága így is elmarad párizsi testvérétől. Tiszta időben csodás kilátás nyílik a tetejéről Prágára. Érdemes még a Petrin mellet lévő tükörlabirintust is meglátogatni.

Újvilág / Novy Sve

Ebben a festői utcában rengetek művészeti galéria és műterem működik. Ez a szűk utca a 14. század közepén épült kis házaival minden évszakban romantikus hangulatot áraszt. Korábban a legszegényebbek, általában a várban dolgozók lakták.

Reprezentációs ház / Obecni dum

1912-ben a régi királyi udvar helyén épült. 1918-ban itt hirdették ki Csehszlovákia függetlenségét. Itt található az ország legnagyobb koncertterme, a Smetana, valamint még 5 terem, egy étterem és 2 kávéház.

Lőportorony / Prasná brána

Egy 65 méteres torony a Reprezentációs ház mellett. Kapuként szolgál a királyi úthoz. Prága egyik régi városkapujának a helyére épült. Nevét onnan kapta, hogy a 17. században lőporraktárként használták. 1990-ben renoválták legutóbb.

Kampa

Vízre épült házai és csatornái miatt Prága Velencéjének is szokták hívni. A szigetre a Károly-hídtól lefelé egy lépcsőn lehet eljutni, mely lépcső a Mission Impossible című film egyik helyszíne volt. A nyüzsgő Prága közepén egy csendes kis sziget a megpihenni vágyóknak. Rengeteg étterem és szálloda található itt.