Repülőjegy Buenos Airesbe, repülőjegy Buenos Aires repterére az Air Partner-nél!

Buenos Aires nevének jelentése: jó levegő. Argentína északkeleti részén. Rio de la Plata déli partjánál található Buenos Aires. A népesség főként olasz és spanyol származású argentin, ezen belül pedig a baszkok, az asztúriaiak és a galíciaiak, illetve olasz részről a nápolyiak, a calabriaiak, és a ligúriaiak képviselnek nagy többséget. Valamint jelentős kisebbséget alkotnak még a zsidók, az arabok, az örmények, az írek, az angolok, a kínaiak, a koreaiak és a japánok. Valamint vannak spanyol nyelvű emigránsok a szomszédos Paraguayból és Bolíviából.,Egy 2008-es népszámlálás adatai szerint a város népessége 3.042.581, a külvárosokkal együtt pedig 13 millió.

• Ministro Pistarini International Airport (EZE)

Látnivalók Buenos Airesben:

  • Az öreg Monserat: Ez a 19. század hangulatát idéző városrész, a Plaza de Mayotól délre található. Régi épületekben működő patikákat és régi templomokat lehet megtekinteni. Állandó kiállításokkal a város múzeuma, valamint a Néprajzi múzeum is várja a vendégeket.
  • A csillogó Florida: A Plaza de Mayor egy másik sugárútjának végén, csillogó kirakatok tömkelege tárul a szemünk elé.
  • Avendia de Mayo: A főváros legszebb utcája a 19. századból származik, hossza 1 km. Végigsétálva rajta több kávézóval és étteremmel is találkozhatunk, valamint a Hotel Chile is keresztezheti utunkat.
  • Plaza del Congresso: A park közepén található az argentin úthálózat 0. kilométerköve. A Kongresszi téren található a Monumento a los Dos Congresos, ami 1914-ben építettek. A parkot szegélyező épületek többek között a Nemzeti Társadalombiztosító épülete, a Parlament, a Nemzeti Takarékpénztár épülete és a Molino Kávéház.